Herplaatsing of verkoop (eigen) valkparkieten

Herplaatsing of verkoop van je valkparkiet
Het kan iedereen overkomen, een privé situatie die veranderd waardoor je noodgedwongen je valkparkiet(en) moet weg doen. Denk hierbij aan een zware allergie of een scheiding. Wij zouden het fijn vinden indien je bij ons een valkparkiet hebt gekocht je de situatie kan voorleggen. Dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing. Zelf nemen wij geen valkparkieten terug, maar wij kennen genoeg mensen die verder kunnen helpen.

Valkparkiet verkopen
Als je een valkparkiet die bij ons vandaan komt wilt verkopen neem dan eerst contact met ons op. Wellicht kunnen wij je dus helpen en anders kunnen wij onze administratie daarop aanpassen.

Heb je echt het besluit genomen om te verkopen, geef dan de papieren mee die je uit onze kwekerij hebt gekregen. Als je die bent kwijt geraakt geef dan iig onze website door zodat wij altijd bij vragen de nieuwe eigenaar kunnen helpen.

Herplaatsing
Heb je een valkparkiet die al ouder dan bijv. 6 jaar is en nu opeens alleen is dan kan je nog steeds voor een nieuw maatje gaan. Wij raden dan wel om een van het andere geslacht te kopen of twee poppen te houden. Je kan dan een jonge valkparkiet kopen, maar het kan dan zijn dat je over een bepaalde tijd weer met een alleen zit.
Ga je voor een oudere kijk dan eens op de diverse herplaatsingspagina’s voor aanbod en vraag. Lees eerst het vastgezette bericht voordat je daar wat plaats of als je wat zoekt.

https://www.facebook.com/groups/1742394079345690/?ref=br_rs
https://www.facebook.com/groups/1394456810858696/?ref=br_rs
http://www.valkparkiet.com/sqlforum/index.php/board,42.0.html

Bedenk wel dat er ook wel herplaatsters weg gaan omdat ze wat “mankeren”. Dit hoeft uiteraard niet zo te zijn, maar laat je goed informeren en ga eerst uitgebreid langs.
Zoek je een tamme valkparkiet vraag dan of de valkparkiet overdag los mag om te zien of deze echt tam is. Heb je een maatje gevonden en er is twijfel over het geslacht? Vraag dan een kweker of die kan aangeven wat het geslacht is en eventueel de leeftijd kan inschatten.
Kijk ook eens bij diverse dierenasiels of er een in de buurt zit die dringend een nieuwe thuis zoekt.

Valkparkiet kopen
Helaas verkopen de meeste dierenwinkels valkparkieten die veel ouder zijn dan gezegd en ze weten vaak het geslacht ook niet. Het verstandigste is om een kweker te zoeken die op een kwekerslijst staat. Je kan beter twee uur rijden naar een betrouwbare kweker dan een miskoop doen waar je 20 jaar voor moet zorgen.
Als je een valkparkiet wilt kopen laat je dan goed informeren. Informeer je wat het geslacht is, de leeftijd en eventueel de mutatie (twee roodogen zijn niet aan te raden voor de kweek).  Ook als je naar een kweker gaat win dan altijd nog een tweede mening in indien je twijfelt. Onze valkparkieten gaan weg zodra ze zelfstandig eten zoals de wet dat voorschrijft. Door de foto’s op onze pagina icm het ringnummer weet je zeker dat je bij ons een jonge vogel koopt.

Voor alles geldt, bij twijfel doe het niet en vraag advies.
Wij zijn altijd bereid om even mee te kijken en te adviseren.