Wie zijn wij

valkparkieten linda sephoraDe liefde voor vogels was al jaren aanwezig voordat wij valkparkieten kregen. Uiteindelijk werd het verlangen te groot en na een half jaar voorbereiding door veel te lezen en te vragen kocht Linda als eerste een lutino pop (Ayla) en al vrij snel volgde de tweede een witmasker man (Tiamo). Het kweken begon interessant te worden en een tweede ronde volgde snel. Helaas bleek hier een witmasker lutino (albino) geen voer te krijgen. Na heel veel problemen (ook door onervarenheid) en veel te laat zelfstandig worden door verzwakking werd hij uiteindelijk toch groot. De opvoeding was een treurige maar leerzame ervaring. Deze witmasker lutino kreeg de naam Tinco en kwam bij Rianne als eerste valkparkiet.

Vanaf toen is het bij beiden vrij snel gegaan met het aanschaffen van vogels. De mutaties die wij graag wilden hebben wij nu in bezit en daarmee hopen wij gezonde en mooie valkparkieten mee te (blijven) kweken.

Hobbykwekerij Sephora

kwekerij valkparkieten sephoraDe naam Sephora betekend ”vogel”. Een passende en originele titel voor de kwekerij. Het logo bestaat uit twee valkparkieten gespiegeld en twee gespiegelde vrouwelijke gezichten die voor ons als persoon staan.

Linda en RianneWij zijn al sinds 1998 bevriend, delen de liefde voor vogels en wonen vlakbij elkaar. Al snel kwamen we tot het idee om samen te gaan. De kwekerijen/volières zijn dan ook verdeeld over Wieringerwaard en Hippolytushoef. Inmiddels kweken we nu al sinds 2005. Via de website hier, de facebookpagina, maar ook via het forum van valkparkiet.com is het duidelijk dat wij samen zijn gegaan. Op dit forum zijn wij beiden moderators en proberen wij daar ook actief deel te nemen door vragen te beantwoorden, mee te denken, artikelen te schrijven, te modereren en vroeger hielden wij daar ook een dagboek bij. Elke dag proberen wij anderen te helpen via onze website maar ook op andere pagina’s, of om mensen te interesseren voor onze kwekerij, veel te leren van andere adviezen, maar vooral het plezier van alle valkparkietpagina’s maakt ons tot valkparkietjunkies..